ACTE DE SUPORT PER L’ABSOLUCIÓ DELS DETINGUTS A PEGO

ABSOLUCIÓ ALS JOVES ANTIFEIXISTES DETINGUTS A PEGO.
El passat dia 18 d’octubre de 2020, un grup feixista “els GandiBlues”, vinculats als Ultra Yomus del València, acudiren al poble de Pego amb la excusa d’un partit de futbol, a provocar,
intimidar i fer apologia del feixisme i el nazisme. Van proferir cants, pintades i salutacions feixistes arreu de tot el municipi. La resposta del poble fou contundent: una concentració espontània per rebutjar els feixistes del poble.

Unes setmanes després, els dies 10 i 11 del mes de novembre, la Guardia Civil espanyola, va detindre 11 antifeixistes, mentre que tres mes que estaven “en busca y captura” es presentaren voluntàriament als jutjats de Dénia. El resultat és el següent: 14 antifeixistes detinguts amb penes des del 9 anys fins als 4 de presó, pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, lesions lleus i amenaces.
Un acte de provocació en tota regla, i on podem veure les mancances democràtiques que encara patim al País Valencià i el conjunt de l’Estat espanyol, on el feixisme pot campar lliurement, mentre que l’antifeixisme és perseguit i detingut. A l’informe de la Guardia Civil espanyola, sols es fa esment de les actituds de l’antifeixisme, mentre que en cap moment s’identifica o es nombra la actitud provocadora i intimidatòria dels feixistes.
Pels joves antifeixistes de Pego i la nostra joventut valenta, antifeixista, cap pas enrere. Exigim l’absolució de tots ells i una condemna ferma per part de les administracions, perquè ja ha
quedt clar la posició de la nostra societat contra la bèstia feixista. Contra el feixisme organització, formació i combat.
El proper dia 7 de juliol a les 19 hores, a Ca Revolta, presentarem el cas en més profunditat i comptarem amb la presència del Grup de Suport dels encausats de Pego.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s